Het begon allemaal in 1992 toen Koen deelnam aan de VTM soundmixshow met het lied Noorderwind van Will Tura en als derde eindigde. Daarna volgde een zeer druk jaar, hij trok van de ene naar de andere zaal om op te treden.   (fragment bekijken)


Enkele jaren later schreef Koen zich in op de zangwedstrijd van de Tura fandag, daar was hij winnaar en kon hij een duet zingen samen met zijn idool Will Tura.


In 1994 werd een eerste single opgenomen "Verlangen" en "Chloé Zoé". Daar scoorde Koen enorm goed mee, het werd een echte hit.


Enkele jaren later werd een droom werkelijkheid, er werd Koen gevraagd een Tura medley te brengen samen met een harmonie van 50 mensen en de VTM bissband.


In 2000 trok Koen opnieuw zijn stoute schoenen aan en nam hij voor een tweede maal deel aan de VTM soundmixshow met het lied Vergeet Barbara, opnieuw goed voor een finaleplaats. Aan het eind van deze wedstrijd kreeg hij de wijze raad mee van jurylid Jos Van Oosterwijk om zijn muzikale weg verder te volgen en dat deed hij ook.  (fragment bekijken)


Zo mocht Koen verleden jaar nog een eerbetoon brengen voor groot publiek, dit naar aanleiding van de 70ste verjaardag van Tura